Dieet

Gezondheidstips voor een gezond leven

Dit artikel is bedoeld om lezers tips te geven over hoe ze acties in hun leven kunnen verbeteren of uitbreiden om een ​​gezonde levensstijl te hebben; het is niet bedoeld om allesomvattend te zijn, maar zal belangrijke componenten bevatten die worden beschouwd als onderdelen van een levensstijl die tot een goede gezondheid leiden. Naast de tips over wat mensen moeten doen om gezond te leven, worden in het artikel enkele tips genoemd over het vermijden van handelingen (de don’ts) die leiden tot ongezond leven.

“Gezond leven” betekent voor de meeste mensen dat zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid in balans zijn of goed samen functioneren in een persoon. In veel gevallen zijn lichamelijke en geestelijke gezondheid nauw met elkaar verbonden, zodat een verandering (goed of slecht) in de ene direct van invloed is op de andere. Daarom zullen sommige tips suggesties bevatten voor een emotioneel en mentaal ‘gezond leven’.

Gezond eten (dieet en voeding)

Alle mensen moeten voedsel eten voor de groei en het behoud van een gezond lichaam, maar wij mensen hebben verschillende voedingsbehoeften als zuigelingen, kinderen (kinderen), tieners, jonge volwassenen, volwassenen en senioren. Baby’s kunnen bijvoorbeeld elke 4 uur voeding nodig hebben totdat ze geleidelijk ouder worden en meer vast voedsel gaan eten. Uiteindelijk ontwikkelen ze zich als jonge kinderen tot het meer normale patroon van drie keer per dag eten. Zoals de meeste ouders weten, snacken kinderen, tieners en jonge volwassenen echter vaak tussen de maaltijden door. Snacken is vaak niet beperkt tot deze leeftijdsgroepen, omdat volwassenen en senioren vaak hetzelfde doen.

Tips:

Eet drie gezonde maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner); het is belangrijk om te onthouden dat het avondeten niet de grootste maaltijd hoeft te zijn.
Het grootste deel van de voedselconsumptie moet bestaan ​​uit gezonde voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, volle granen en vetvrije of magere melkproducten.
Gebruik mager vlees, gevogelte, vis, bonen, eieren en noten (met de nadruk op bonen en noten) in een gezond dieet.
Kies voedingsmiddelen met een laag gehalte aan verzadigde vetten, transvetten, cholesterol, zout (natrium) en toegevoegde suikers; kijk naar de etiketten, want de eerst vermelde items op de etiketten bevatten de hoogste concentraties ingrediënten.
Controle portiegroottes; eet de kleinste portie die de honger kan stillen en stop dan met eten.
Gezonde snacks zijn met mate oké en moeten bestaan ​​uit producten zoals fruit, volle granen of noten om de honger te stillen en geen overmatige gewichtstoename te veroorzaken.
Vermijd frisdranken en met suiker verrijkte dranken vanwege de overmatige calorieën in de frisdranken en suikerdranken; dieetdrankjes zijn misschien geen goede keuze, omdat ze sommige mensen hongeriger maken en de voedselconsumptie verhogen.
Vermijd het eten van een grote maaltijd voor het slapengaan om gastro-oesofageale reflux en gewichtstoename te verminderen.
Als iemand boos of depressief is, zal eten deze situaties niet oplossen en de onderliggende problemen verergeren.
Vermijd het belonen van kinderen met zoete snacks; zo’n patroon kan voor mensen een levenslange gewoonte worden.
Vermijd zware maaltijden in de zomermaanden, vooral tijdens warme dagen.
Een vegetarische levensstijl is gepromoot voor een gezonde levensstijl en gewichtsverlies; vegetariërs moeten hun arts raadplegen om er zeker van te zijn dat ze voldoende vitamines, mineralen en ijzer in hun dieet krijgen.
Het koken van voedsel (boven 165 F) vernietigt de meeste schadelijke bacteriën en andere ziekteverwekkers; als u ervoor kiest om ongekookt voedsel zoals fruit of groenten te eten, moeten ze vlak voor het eten grondig worden gewassen met stromend behandeld (veilig om te drinken) kraanwater.
Vermijd het eten van rauw of onvoldoende verhit vlees van welk type dan ook.

Tips voor speciale situaties:

Mensen met diabetes moeten de bovenstaande tips gebruiken en hun glucosespiegels controleren zoals aangegeven; probeer de dagelijkse bloedglucosewaarden zo normaal mogelijk te houden.
Mensen met ongebruikelijke werkschema’s (nachtdiensten, studenten, militairen) moeten proberen een ontbijt-, lunch- en dinerroutine aan te houden met minimale tussendoortjes.
Mensen die voedsel bereiden, moeten het gebruik van vet of het frituren van voedsel in vet vermijden.
Mensen die proberen af ​​te vallen (lichaamsvet) moeten alle vette en suikerhoudende voedingsmiddelen vermijden en voornamelijk groenten, fruit en noten eten en hun inname van vlees en zuivelproducten aanzienlijk verminderen.
Zoek vroegtijdig medisch advies als u uw gewicht of voedselinname niet onder controle kunt houden, of als u diabetes heeft en uw bloedglucosewaarden niet onder controle kunt krijgen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.