Ieder letsel een oplossing

Bewegen is gezond, maar kent een risico

Iedere dag bewegen we ons lichaam, zelfs met de kleinste bewegingen. We nemen deze mogelijkheid om op zulke manieren te bewegen soms voor lief. We verwachten dat we iedere dag wakker kunnen worden en dezelfde bewegingen kunnen maken. Maar het kan voorkomen dat dit op een gegeven moment niet kan. Bij het ouder worden is het misschien vanzelfsprekend dat we wat minder bewegingsmogelijkheden hebben, maar ook voor jonge mensen kan het voorkomen dat er limieten komen te zitten op wat mogelijk is. Dit kan bij iedereen gebeuren, zelfs als je voorzichtig bent. 

De meeste blessures of letsel lopen we op door externe factoren, maar kunnen ook plaatsvinden doordat we onszelf te hard pushen. Verslijting, letsel of blessure, we werken graag terug naar de volledige bewegingsmogelijkheden die we voorheen hadden. De sportfysiotherapeut kan hierbij een handje helpen.

De sportfysiotherapeut

We hebben allemaal wel eens gehoord over fysiotherapie en ook sportfysiotherapie kent veel gelijkenissen. Bij sportfysiotherapie wordt gefocust op verschillende lichaamsdelen en mogelijkheden. De therapeut heeft de kennis om zelfs topsporters er weer bovenop te helpen. Veel mensen die bij de sportfysiotherapeut in behandeling gaan hebben bepaald letsel opgelopen tijdens het sporten of bewegen en willen herstellen om hun oude routine op te pakken. 

De sportfysiotherapeut is opgeleid met alle kennis van het menselijke lichaam zodat ze ieder uniek persoon te hulp kunnen staan. Vaak werken ze in een ziekenhuis of medische instelling en is er veel samenwerking met artsen, chirurgen en bijvoorbeeld masseurs. Zo’n uitgebreid team kan optimaal samenwerken om het beste resultaat te bereiken.

Tip: https://fysioclub.nl/jvdi/locaties/fysiotherapie-helmond/ 

Herstellen en versterken

De sportfysiotherapeut richt zich voornamelijk op het herstel van de overbelaste spieren en gewrichten, zodat deze kunnen herstellen en nieuwe kracht kunnen opbouwen. Daarnaast werkt de sportfysiotherapeut ook aan het trainen van lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn. Zo kunnen de bewegingsmogelijkheden uitgebreid worden door gebruik te maken van het gehele lichaam. Het herstel van zwakke delen en het verstrekken van andere lichaamsdelen zorgt er zo voor dat het lichaam weer optimaal kan functioneren. 

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan iedereen overkomen, maar het belangrijkste is om te weten dat er veel mogelijkheden zijn om het lichaam de helpen en te ondersteunen om alle kracht en vermogen weer terug te krijgen. De sportfysiotherapeut kan hier meehelpen en samen met zijn cliënten de beste route uitstippelen die leidt naar het gewenste succes en verbetering.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.