scheiding

Scheiding aangevraagd? Schakel dan een mediator in

Ga je een scheiding aanvragen? Vaak kan het dan een goed idee zijn om een mediator in te schakelen. Onze mediators van Mediator Utrecht staan voor je klaar om te bemiddelen tussen jou en je voormalige partner en helpen jullie om een overeenkomst te bereiken waar jullie beiden tevreden mee kunnen zijn. Een mediator is een neutrale bemiddelaar die luistert naar beide kanten van het verhaal en de beste oplossing zoekt voor beide partijen. In dit artikel lees je meer over wat mediation precies inhoudt en hoe het mediationproces in zijn werk gaat.

Wat is mediation?

Wanneer jij en je voormalige partner nadenken over een scheiding aanvragen en er sprake is van conflict, zoekt Mediator Utrecht een aanvaardbare oplossing voor het probleem. Onze mediators kijken naar de belangen en behoeften van beide partijen om op deze manier de aard van het conflict te begrijpen. Op een positieve manier zullen zij trachten om een brug te creëren tussen de verschillen en onenigheden van beide partijen. Waar jullie zelf zijn vastgelopen met het oplossen van de problemen, kan de mediator het conflict zo veel mogelijk beperken en voorkomen dat deze escaleert. Wat jij of je voormalige partner tijdens mediation sessies zeggen of voorstellen is niet bindend. Pas wanneer de oplossing schriftelijk wordt ondertekend zal deze dat wel zijn.

De benadering van mediation Utrecht

Mediation is niet gebaseerd op het laten winnen of verliezen van één partij wanneer er sprake is van conflict. De gedachte achter mediation is dat er zoveel mogelijk voorzien wordt in de belangen en behoeften van beide partijen. Daarom zullen mediators van Mediator Utrecht altijd goed luisteren naar beide kanten van het verhaal. Wanneer jullie een scheiding aanvragen en er sprake is van conflict dat wordt opgelost in de rechtbank, zullen er altijd een winnaar en een verliezer zijn. In de rechtbank wordt op een veroordelende wijze naar het conflict gekeken en is de oplossing meestal voordelig voor één partij.

Beide personen die verwikkeld zijn in de scheiding hebben hun eigen gedachtepatronen, visies, ervaringen en verwachtingen. Het doel van mediation is om beide partijen te begrijpen, te ondersteunen en een compromis te vinden dat beide partijen acceptabel vinden. Moderne gedragspsychologen benadrukken dat deze benadering van conflictoplossing de meeste voordelen biedt voor alle partijen.

Bron: https://zorgelooschscheiden.nl/mediator/utrecht/

De voordelen van mediation

Omdat er in de rechtbank altijd sprake is van een verliezer, is mediation een win-win situatie. De mediator zal samen met jullie een oplossing zoeken waarbij niemand zich benadeeld voelt. Bij een scheidingsproces kan dit heel fijn zijn, vooral wanneer er kinderen in het spel zijn. Dan zullen jullie na de scheiding namelijk nog veel met elkaar te maken krijgen en daarom is belangrijk om na het proces nog zo goed mogelijk met elkaar om te kunnen gaan.
Daarbij is mediation vaak veel goedkoper en sneller dan een procedure in de rechtbank.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.