e-smoking

Vergemakkelijkt de e-sigaret werkelijk het stoppen met roken voorgoed?

Nooit eerder heeft de e-sigaret zoveel vragen opgeroepen. Zo wordt er gezegd dat e-sigaretten veilig zijn, maar er zijn ook geluiden die beweren dat ze mogelijk schadelijk zijn voor het algemene welzijn en zelfs de milieu. Deze blog zoekt het allemaal voor je uit. Ook wordt rekening gehouden met het feit dat de effecten ervan voor elk individu anders is, aangezien iedereen uniek is.

 

Wat je mening ook is rondom de e-sigaret, kan het moeilijk zijn om een standpunt in te nemen, voordat je genoeg informatie erover hebt verzameld voor jezelf. Dus lees verder! Dit wordt een inzichtelijk stuk voor iedereen die om wat voor reden dan ook te maken heeft met de e-sigaret en de mogelijke effecten ervan.

 

Wat zijn e-sigaretten nu eigenlijk?

 

Een elektronische sigaret is een op batterij werkend apparaat dat een vloeistof gebruikt om te verhitten en vervolgens de ingrediënten ervan te verdampen. Deze oplossing is bekend onder de naam e-liquid. Meer hierover in de rest van deze blog. Het hoofddoel van een elektronische sigaret om rokers de mogelijk te bieden zonder tabak te roken. Onder andere daarom worden e-sigaretten vaak door de reclamewereld ingezet als een alternatief voor de gewone roker die wil stoppen, zonder compleet af te stappen van deze gewoonte.

 

Welke ingrediënten zitten er in e-liquid?

Meestal bevatten e-liquids de volgende ingrediënten: propyleenglycol, plantaardige glycerine, eventueel nicotine, aroma, en soms ook water om de oplossing te verdunnen. Je kunt zelf bepalen waarop je een e-liquid gebaseerd wil hebben. Het is geheel aan jouw persoonlijke voorkeur. Zo heb je met de propyleenglycol e-liquids meer smaak dan de plantaardige glycerine, maar wel minder damp en is de dichtheid van de vloeistof dun. Door het zelf uit te proberen, ontdek je.

Voordelen van elektronisch roken

Elektronisch roken is steeds populairder geworden, maar betekent dat ook dat ze gezond zijn en de voordelen het opwegen tegen de nadelen ervan. Daar is geen direct antwoord op, simpelweg omdat iedereen anders is en je dus nooit voor iedereen kunt spreken. Toch groeit het aantal studies die bevestigen dat elektronische sigaretten degelijk gezondheidsvoordelen hebben als het gaat om het verminderen van de schadelijk gevolgen van het gewone roken én niet te vergeten het verminderen van het negatieve effect op meeroken voor bijstaanders.

Bron: https://www.zwoofs.nl/

Waar kun je de e-sigaret kopen?

Het is goed om te weten dat een gemiddelde basis elektronische sigaret 30 euro kost, dit is slechts voor de basis. Let op, dat er veel meer kosten komen kijken bij het overstappen naar e-sigaretten. Informeer hier goed naar voor je een besluit neemt. Tot slot kun je tegenwoordig overal een e-sigaret kopen, zowel online als in een winkel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.