Wat is het verschil tussen een paragnost en een helderziende?

De termen paragnost en helderziende worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn duidelijke verschillen tussen deze twee begrippen. Hoewel er ook enige overeenkomsten zijn tussen de twee, beschikken ze over heel andere kwaliteiten en kun je hen benaderen voor verschillende redenen. Om te bepalen welke van de twee je het beste kunt raadplegen, is het belangrijk om te begrijpen wat deze termen betekenen en wat hun verschillen zijn. Hieronder vind je meer informatie over de overeenkomsten en verschillen tussen een paragnost en een helderziende.

Helderziendheid

Helderziendheid is een vermogen dat verbonden is met het zesde chakra, ook wel het derde oog genoemd. Dit chakra is verantwoordelijk voor intu├»tieve vermogens en wanneer het derde oog geopend is, kan het iemand een sterkere intu├»tie geven dan gemiddeld. Een helderziend persoon heeft een geopend derde oog en is in staat om dingen waar te nemen die anderen niet kunnen zien, zoals aura’s en entiteiten. Soms kunnen zij zelfs beelden zien van de toekomst of overleden personen, waardoor zij ook kunnen fungeren als medium. Als je de aanleg hebt om helderziend te zijn, maar je derde oog nog niet geopend is, kun je dit ontwikkelen door bijvoorbeeld dagelijks te mediteren of door een cursus te volgen bij ZoMa. Het is belangrijk om te weten dat helderziendheid en paragnostiek twee verschillende dingen zijn.

Een paragnost

Paragnosten beschikken over meerdere gaven dan alleen helderziendheid. Naast helderziendheid, kunnen ze bijvoorbeeld ook heldervoelend, helderhorend of helderruikend zijn. Paragnosten beschikken over kwaliteiten die buiten de normale zintuiglijke waarneming vallen en hebben paranormale waarnemingen. Zo kunnen ze niet alleen beelden zien, maar bijvoorbeeld ook dingen horen of ruiken. Omdat elke paragnost verschillende paranormale zintuiglijke kwaliteiten heeft, is geen enkele paragnost hetzelfde.

Wanneer contacteer je wie?

Het onderscheid tussen een helderziende en een paragnost zit in hun paranormale waarnemingsvermogens. Als je specifieke informatie of inzicht wilt hebben over een situatie die zich heeft voorgedaan of zal voordoen, kun je het beste een helderziende raadplegen. Helderzienden kunnen namelijk via beelden informatie ontvangen over dingen, zelfs als deze zich in de toekomst afspelen. Als je echter op zoek bent naar algemene spirituele begeleiding of ontwikkeling, dan kun je beter een paragnost contacteren. Door de verschillende paranormale waarnemingsvermogens waarover een paragnost beschikt, kan deze je helpen bij het nemen van belangrijke levensbeslissingen. Het is belangrijk om te weten welke van de twee je moet benaderen voor welke situatie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.