Redenen om een personal trainer in de arm te nemen

Mensen werken om vele redenen met personal trainers. Of je nu een geïndividualiseerd programma wilt ontwikkelen om afslankdoelen te ondersteunen, in vorm te komen, of het gevoel hebt dat je baat hebt bij de extra verantwoording of instructie, een personal trainer voor mannen kan een geweldige hulpbron zijn.

Maar soms aarzelen mensen om in een trainer te investeren. De kosten kunnen een probleem zijn; sommige mensen voelen zich geïntimideerd door het werken met een professional. Maar gecertificeerde fitness professionals zijn opgeleid om te werken met klanten van alle achtergronden en fitnessniveaus. En velen kunnen package deals uitwerken om de service betaalbaarder te maken.

Als je met een trainingsprogramma begint of geen resultaten ziet met je huidige routine, is een personal trainer misschien je beste optie. Hier zijn 10 redenen waarom je misschien een personal trainer zou willen inhuren.

Wat doet een personal trainer?

Personal trainers werken één-op-één met je samen om je te helpen een aantrekkelijk trainingsschema op te stellen, je te helpen met de vorm, ervoor te zorgen dat je al je spiergroepen veilig traint, en nog veel meer. De verplichting om je trainer op een vaste afspraak te ontmoeten kan helpen om op koers te blijven en je doelen te bereiken. Personal trainers zijn uitstekende hulpmiddelen voor beginners die hulp nodig hebben om te beginnen en voor meer ervaren sporters die zichzelf verder willen pushen.

Je ziet geen resultaten

Als je al enkele weken of maanden consequent traint en je doelen niet bereikt (of je nu wilt afvallen, je sportprestaties wilt verbeteren of kracht wilt opbouwen), dan zijn er een paar manieren waarop een trainer je kan helpen.

Evalueer je huidige programma en doelen

Door te kijken naar wat je al doet, kan een trainer manieren voorstellen om je trainingen te veranderen of aan te passen om ze efficiënter en effectiever te maken. Een trainer kan helpen bepalen of je doelen realistisch zijn.

Helpt je gemotiveerd te blijven en door te zetten

De wetenschap dat je een afspraak hebt met een professional kan je helpen om de motivatie om te sporten te behouden. Mensen zien vaak geen resultaten omdat ze niet zo hard werken als ze zouden kunnen.

Het is gemakkelijk om te verslappen als je alleen bent, maar iemand hebben die je uitdaagt (en aanmoedigt) kan een verschil maken. Een trainer kan je helpen wekelijkse doelen te stellen en dan regelmatig controleren hoe het met je gaat, zodat je gemotiveerd blijft en je doelen blijft nastreven.

Verstrek goed advies

Of je nu wilt leren hoe je op de juiste manier gewichten moet heffen of een nieuwe oefening moet doen, een trainer is een schat aan kennis. Je denkt bijvoorbeeld dat je je moet concentreren op cardio om af te vallen, maar je hebt ook krachttraining en kerntraining nodig,1 en een trainer kan je helpen een plan op te stellen.

Misschien boek je resultaten – alleen niet op de manier die je had verwacht. Je kunt spieren winnen en vet verliezen, waardoor je lichaamssamenstelling verandert terwijl je gewicht constant blijft. Hoewel dit zelden voorkomt bij mensen die al een tijdje trainen, is het een verschijnsel dat vaak voorkomt bij nieuwe sporters.

Een trainer kan je situatie duidelijker van buitenaf bekijken en je een nieuw perspectief bieden.

Misschien besluit je dat je maar een paar sessies met een trainer nodig hebt om je vaardigheden aan te scherpen of inspiratie op te doen. Als je eenmaal wat nieuwe ideeën voor oefeningen en workouts hebt opgedaan, ben je misschien klaar om zelf weer een routine op te pakken.

Je weet niet waar je moet beginnen

We zijn niet geboren om te weten hoe we moeten sporten, of hoe we een compleet programma moeten ontwerpen dat cardio, krachttraining en flexibiliteitstraining omvat, welke specifieke oefeningen we voor elk daarvan moeten doen, en hoe we het in een druk schema moeten passen. De taak onder ogen zien kan zo overweldigend voelen dat je niets doet.

Een trainer kan je helpen met de basis. De trainingen die je doet moeten gebaseerd zijn op het F.I.T.T. principe: je kiest de frequentie, intensiteit, tijd en het type training en manipuleert deze elementen in de loop van de tijd.

Tip: personal training online

Hoe een trainer kan helpen

– Activiteiten voorstellen die passen bij je lichaam, schema en beschikbare uitrusting
– Je helpen uit te zoeken hoe hard je tijdens de training moet werken en hoe je de intensiteit van je training kunt controleren.
– Laten zien hoe je oefeningen, gewichten, herhalingen en sets kiest
– Verschillende hulpmiddelen gebruiken (zoals een hartslagmeter of activity tracker) om je training te verbeteren.
– Je leren hoe je het meeste uit je training kunt halen, terwijl je er ook voor zorgt dat je niet overdrijft.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.